5.1.09

subaltern

väike valik naisräppareid, et aastale hoog sisse lükata.

Tasha ehk Yoon Mi Rae on sündinud Ameerikas, kuid üles kasvanud Lõuna-Koreas, tema isa oli mustanahaline Ameerika sõdur, ema korealanna; teda peetakse Korea soulikuningannaks. siin loos laulab ta sellest, kuidas ta on kogu oma elu kogenud, mis tähendab olla teisest rassist:



Hime on Jaapani räpiprintsess (Hime tähendabki printsessi), kes ühendab hiphopiga traditsioonilisi jaapani teemasid ja vorme, taaselustades neid klubinoorte hulgas; ka naisõiguslus olevat üks ta teemasid (mis nüansid sellel Jaapanis on, ei tea täpsemalt); kahjuks ei saa ma aru, millest ta siin räägib:



Mad-A on lihtsalt üks vene räppar, kes ähvardab nokaudiga, rohkem ma tema kohta midagi ei teagi, lugu pole paha:



Kel pärineb Musta Aafrika ühe tähtsama metropoli Lagose eeslinnast ja tegutseb Nigeerias praegugi:



Malika on siinkohal araabia räpi näiteks; pärit on ta Liibanonist, Beirutist. video pärineb araabia MTV-st (eksisteerib seegi). põgusa mulje põhjal tundub, et araablaste hiphopi esiriigiks on Maroko ja sageli on ta prantsuskeelne; siinne lugu on araabia keeles:



Keny Arkana on sündinud ja elab küll Prantsusmaal, kuid tema vanemad on pärit Argentinast; ta on nn alter-globalisatsiooni liikumise aktiviste (see liikumine eristab end antiglobalistidest, kuna vastustab küll üleilmastumise kaubanduslikku külge, kuid pooldab kultuurilist ja inimõiguslikku üleilmastumist):



Kommentaare ei ole: