14.12.10

Agnes

kuulutan välja pärimuse kogumise aktsiooni. Tartu inimesed ehk mäletavad legendaarset Agnest, kes käis aktiivselt üritustel ja jagas vahel kommentaare, kõndis sügiseti ringi, vahtralehekimp käes, kandis ekstravagantseid riideid (nt hõbebotased või punased retuusid). kuulu järgi jäi ta paar aastat tagasi Tartu kesklinnas auto alla. palun saatke mälestusi tema kohta - kas Facebooki kommentaaridena või siia blogi kommentaaridesse või otse mu aadressile aare.pilv@mail.ee

2 kommentaari:

Ester ütles ...

Mul on Agnesega seoses palju helgeid mälestusi... Aga vahest üks säravamaid on see lugu.

Aasta oli siis 2003. Oli varasuvi ja pidin kaitsma oma Vanemuise ooperilavastusi käsitlevat magistritööd. Tookord võeti asja maru tõsiselt ja kaitsmine kahe oponendi tulistamisel kestis pea 2 tundi. Kui olin täiesti läbi võetud ja sain lõpuks istuda ning ennast maailma tühiseima inimesena tunda ja kõik tähtsad akadeemilised isikud olid ka oma arvamuse avaldanud, anti sõna rahvale saalis. Korraga kuulsin tagareast tädi Agnese häält. Ta ütles "No meie vanaemadega käisime ka seda Mikiveri tükki vaatamas ja ma pean ütlema, et kui Õunapuud [kunstnik Ervin Õunapuu] poleks olnud, siis poleks seal ikka midagi vaadata olnud." Siis rääkis Agnes veel midagi, mis mul kahjuks meeles pole, aga kõige lõpus ütles ta enda kohta ebatavaliselt selge ja kõlava häälega: "Soovin Teile tuult tiibadesse, noor daam!" Tol hetkel ma isegi ei osanud väga hinnata tema sõnavõttu, aga nüüd, 7 aastat hiljem, on see parim osa tollest, mitte just kuulsusrikkast päevast, mida jään ilmselt mäletama kogu eluks.

polaarkaru ütles ...

Ma oletan, et see võis olla Kenderi "Yuppiejumala" arutelu, kui Janika Kronberg jättis ebaledes õhku küsimuse, kas Pet Shop Boys ikka on veel mingi aktuaalne bänd. Kuulajad kehitasid ka õlgu - no kes see ikka neid tantsumuusikuid teab, kuni Agnes teatas täiesti veendunult: "On ikka, mis ta ei ole siis!" Kergendatult mindi aruteluga edasi.