26.5.08

õnn

täna - hakkasin just oma koduõuele keerama, kui kuulsin kuskilt väga pikka auto pidurdushäält; vaatasin ringi, et mis siis nüüd jälle (siin Narvamäel toimub autoõnnetusi umbes kord kuus), ja nägin, et keset Narva ja Peetri risti seisab sõiduauto, sealt hüppab välja erutunud noor mees, hüüab midagi, käsi püsti, jookseb poisikese juurde, kes keset sõiduteed ennast püsti ajab - mees vaatab talle näkku ja seejärel kallistab teda. alles seejärel panin tähele, et auto esiklaas on üleni mõrane, auto ees on külili jalgratas ning eemal tee peal vedeleb jalgrattakiiver ning veel mingeid vidinaid. ja alles siis jõudis mulle pärale, millist kergendust ja õnne pidi see mees tundma, kui nägi poissi püsti tõusmas. ta embas oma tulevikku, mis oli hetkeks tumedusse vajunud ning seejärel teise hetkega lunastatud.

2 kommentaari:

tank ütles ...

liigeldes ise tartus jalgrattaga saan sarnaste elamuste osaliseks (ratturi poolelt vaadatuna siis) päris tihti. midagi "konkreetset" pole veel juhtunud, aga piisab ka nendest "napikatest" et tõuseks tänulikkus iga kingitud päeva eest.
vahest jääbki mulje, et liiklus on lääne inimkonna ühine meditatsioon, kus saab välja elada oma viha ja stressi (sõimates kaasautojuhte) ja tunda tõelisi emotsioone - tõelist surmahirmu, tõelist tänulikkust. mujal kuskil seda ju enam eriti ei saa.

Aare Pilv ütles ...

"stiiliharjutuste" võtmes sama juhtum
liiklusuudiste lehe esituses (www. liiklus.ee):
26. mail kella 16.35 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Tartu linnas Narva mnt ja Peetri tänava ristmikul, kus sõiduauto Nissan Sunny, mida juhtis 26-aastane Jevgeni, sõitis reguleerimata jalakäijate ülekäigurajal otsa jalgratast juhtinud 9-aastasele poisslapsele, kes toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.