10.6.08

kontsert

käisin ära, jäin rahule. eks see oli pooleldi ka lihtsalt rituaalse tähendusega käik - näha oma silmaga tegelasi, keda oled üle poole oma teadliku muusikakuulaja elust suurima huviga muudkui üle kuulanud, lasta oma kõrva neid õhuvõnkeid, mida nad samas ruumis parajasti tekitavad. aga ka lihtsalt kontserdina oli väga hea. ainus asi, et kuidagi järsku sai otsa, väike nälg jäi pärast sisse. aga mis siis. Postimehe kommentaaridest sain ka playlisti, mis nad mängisid:

all i want
marooned
teardrop
16 seeter
risingson
kingpin
mezzanine
harpsichord
red light
inertia creeps
safe from harm
marrakesh
___
angel
unfinished sympathy
dobro

nii et 8 uut pala, 5 lugu Mezzanine'ilt ja 2 Blue Linesi hitti - ja Shara Nelson isiklikult oli kohal neid laulmas (laulis ka paari uut lugu) [tegelikult teda polnud]. lisaks veel Horace Andy ning uuel plaadil laulev Stephanie Dosen, kes kontserdil laulis ka "Teardropi". nii et uhke värk.
soojendajaks oli Pedigree, ja minu jaoks soojendasid nad enda üles küll - kunagi ülikooliajal kuulasin päris hea meelega nende 95. aastal ilmunud kassetti "Rossanakka" (tollal oli bändis ka Leslie Laasner, kes praegusel hetkel on masside hulgas kuulsaks saanud hoopis HU? liikmena), aga siis kuidagi vajus Pedigree mu kuulamisringist välja, kuigi iga kord, kui nende järjekordsest plaadist teada sain, mõtlesin, et peaks järgi checkima. nüüd siis kuulsin neid üle pika aja ja ostsin paar plaati - mu kunagised muljed nende huvitavusest said kinnitust.
kogu selle fännimulina lööbki lukku Pedigree uusim video - siingi on seos "Rossanakka" ajaga, loo lõpu poole ilmub välja Lu:ki "La:vi" sämpel - seegi on ju 95. aasta lugu, ja märgilise tähendusega: esimene drum'n'bass-lugu, mis Eestis insaiderite ringist välja edetabelitesse murdis.

Kommentaare ei ole: